Wat te doen met “send pic on @xx”

Send Pic on

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je plaatst een mooie foto op Instagram en binnen no-time krijg je de reactie(s): Wow 😍 send pic on πŸ‘‰ @huppeldepup. Misschien denk je in eerste instantie: Wat leuk, iemand wil mijn foto delen! Maar is het eigenlijk wel zo leuk? Wat wil die persoon van je?

Deze berichten komen meestal van afzenders die je niet kent. Het zijn doorgaans bots/scams. Ze willen je geld in rekening brengen om jouw foto te plaatsen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Dus wat moet je daar mee? Mijn advies is: zo min mogelijk.

Promote pic on…

Je hoeft niets te doen met deze berichten. Laat gaan, negeren, einde verhaal. Geen energie meer in steken. Maar ik kan me voorstellen dat je toch iets wilt ondernemen of jouw overzicht β€œschoon” wilt houden. Als je het toch niet kunt laten, kun je het volgende doen:

πŸ‘‰ Een opmerking verwijderen op Instagram:

Ga naar het bericht om de opmerkingen eronder te zien. Op de iPhone veeg je de opmerking die je wilt verwijderen naar links. Op Android tik je op de opmerking tot je de prullenbak ziet. Op web klik je op de 3 stippen. En verwijderen maar!

πŸ‘‰ Een afzender blokkeren of rapporteren:

Klik op de afzender. Ga naar de 3 stipjes rechts bovenin het scherm. Daar kun je de afzender blokkeren of rapporteren. Dit is ook de plaats waar je een volger kunt verwijderen. Het is sowieso een goed idee om jouw volgers zo nu en dan eens onder de loep te nemen. Zijn ze nog relevant voor jou? Heb je vaak interactie? Zit SugerDaddy of SingleSurgeon er tussen? Twijfelachtige accounts zonder berichten? Verwijderen maar.

Het blokkeren van al deze Send ❀️ Pic-afzenders is waarschijnlijk onbegonnen werk. Want het gaat niet om 1 of 2 personen die proberen hun zakken hiermee te vullen. Dus het probleem zal waarschijnlijk blijven bestaan. Een andere manier is om bepaalde woorden te filteren, zodat ze niet in de opmerkingen kunnen verschijnen.

πŸ‘‰ Woorden filteren in Instagram

Om specifieke woorden te filteren ga je naar:
Instellingen > Privacy > Verborgen woorden > Aangepaste woorden en zinsdelen.

Of je gaat naar de opmerkingen onder een bericht en klikt op de 3 stippen die erachter staan. En dan naar Aangepaste woordenlijst beheren.

Hier kun je de woorden toevoegen, gescheiden door komma’s. Je kunt meerdere woorden, zinnen en emoji’s toevoegen. Dit kun je altijd weer aanpassen. Denk aan woorden als Promote it, DM me and DM@.

Vervolgens kun je Opmerkingen verbergen en Berichtverzoeken verbergen door het schuifje β€˜aan’ te zetten. Dat zal ze leren!

Heb je meerdere Instagram accounts? Dan moet je dit overal aanpassen.

Vragen?

Heb je ook een vraag over Instagram of over een communicatie uitdaging? Stel hem gerust!
En wil je vaker dit soort tips zien, volg mij dan op Instagram @marja.communicatie. En waag het niet om mij te blokkeren 😊.

Laat een reactie achter