Foto toevoegen op Instagram vanaf PC

Instagram op PC

Wil je een foto posten op Instagram vanaf je computer? Je logt in op je computer op Instagram en je ziet het bekende Plusje niet? Geen nood, via een kleine omweg kan dat wel.

Ik hoor sommige mensen denken: “ja, maar waarom zou je dat willen? Instagram is toch perfect te gebruiken op je mobiel?”. Dat klopt natuurlijk maar soms heb je misschien nét die ene leuke foto op je computer en heb je geen zin om die eerst naar je mobiel te sturen. En sommige mensen werken nu eenmaal liever vanachter de PC.

Deze vraag is nu meerdere keren aan mij gesteld, vandaar dat ik de oplossing graag met je deel:

Foto posten op Instagram vanaf computer:

  1. Ga naar Google Chrome
  2. Login op je account (www.instagram.com)
  3. Klik op F12 (Hulpprogramma’s voor ontwikkelaars : CRTL + Shift + I)
  4. Er verschijnt rechts in beeld een extra tabblad, klik bovenin op het 2e tabje, dat is een icoon van een tablet met mobiel. (zie ook foto hieronder)
  5. Dan verschijnt er boven Instagram een extra werkbalkje, waarin je een mobiel toestel kunt kiezen, bijvoorbeeld iPhone 6/7/8 Plus (staat jouw toestel er niet bij, dan kun je op het zwarte driehoekje klikken. Onder Edit staan meer toestellen. Maar op zich maakt het niet uit welk toestel je kiest).
  6. Ververs de pagina (F5)
  7. Nu zie je onderaan je scherm het bekende Plus-teken en kun je een foto toevoegen vanaf je PC.
  8. Je kunt vervolgens nog een filter toevoegen, of de foto bewerken (draaien, groter/kleiner maken)
  9. Klik daarna op volgende om het bericht te schrijven (vergeet de hashtags niet), locatie toe te voegen en/of personen te taggen.
  10. Klik tot slot op Delen.

Berichten inplannen

Wil je toch meerdere foto’s of een video toevoegen en/of een bericht inplannen, dan kan dat ook op andere manieren. Zoals de Facebook Business Suite of een (gratis) planningstools als Later.com.

Hulp nodig bij Instagram?

Kom je er toch niet uit of heb je geen tijd om je social meda te beheren? Ik help je graag! Mail me op: info@marjadesign.nl.

Laat een reactie achter