ANIMATIE LATEN MAKEN

Waarom animatie?

Animatie is een ideale manier om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen. Onze hersenen verwerken beelden namelijk vele malen sneller dan tekst. Met een bewegend beeld val je al snel op tussen de rest.

Kijk ook eens op mijn Youtube kanaal voor meer voorbeelden.

Een bewegend beeld hoeft overigens geen complete animatievideo te zijn. Je kunt ook denken aan een social media banner met animatie. Vraag naar de mogelijkheden!

Prijs animatie

Jouw eigen animatie. Hoe leuk is dat? En het hoeft echt niet duur te zijn! Een vaste prijs kan ik je zo niet geven. Dat hangt o.a. af van het script en de lengte van de video. Aan de hand van jouw briefing geef ik een prijs, inclusief 2 correctiesrondes. Jij levert het script aan, of ik help jou daarbij. Wat jij wilt. Zo weet jij vooraf waar je aan toe bent.

Wat zit er in een animatie

In de animatie kunnen diverse elementen verwerkt worden:

  • Jouw huisstijl (logo, kleuren, lettertype)
  • Teksten
  • Foto’s
  • Video’s
  • De ‘typetjes’ die in het ontwerppakket voorhanden zijn. Ook kun je typetjes samenstellen, aan de hand van welke kleren/haarkleur/kapsel etc.  De typetjes kunnen (tot zekere mate) een bepaalde houding aannemen: bijv. bellen, lopen, lachen, boos zijn, zitten, typen, etc.
  • Elementen (zoals meubilair, planten)
  • Vormen (pijlen, grafieken)
  • Muziek (achtergrond, optioneel)
  • De statische elementen en vormen kunnen door het beeld bewegen, verschijnen, verdwijnen, in/uit zoomen

Meerwaarde animaties

Er zijn veel voordelen te noemen als het gaat om animaties. Hieronder noem ik er een paar:

Aandacht krijgen en houden

Bezoekers op internet zijn vaak gehaast. Het is een uitdaging hun aandacht vast te houden. Met een korte boodschap, die soms ook vermakelijk is, kan de aandacht langer vasthouden. En belangrijker: jouw boodschap kan snel verteld worden!

Complexiteit vereenvoudigen

Met animatie kun je zelfs de meest complexe onderwerpen eenvoudig uitleggen. Geen tool is zo effectief in verduidelijken als een goede animatievideo.

Doelgroep vermaken

We worden graag vermaakt, ook als we het over producten hebben. Als jouw animatie vermakelijk is, is de kans groot dat meer volgers jouw bericht delen. En dus meer kans om gezien te worden, meer leads, meer awareness...

Google is gek op animaties

Wil je hoger scoren in Google? Dan is een animatie ook een goed idee. Plaats jouw animatie op Youtube et voila! Hogere score! En bovendien kunnen jij en anderen vanaf YouTube eenvoudig delen.

Voordeliger dan video

Een groot voordeel van animaties ten opzichte van video is dat het relatief voordelig is. Je hoeft niet op zoek te gaan naar dure filmlocaties of modellen in te huren. Daarmee kun je al snel veel geld besparen.

ADRES

Abrikoos 7
3861 TW Nijkerk

TEL.

EMAIL

BANK

NL57 KNAB 0259 6712 74

KVK

75924757