Waarom een freelancer inhuren?

waarom een freelancer

Er zijn diverse redenen om een freelancer in de arm te nemen. Bedrijven kiezen vaak voor een freelancer omdat zij omkomen in het werk en met spoed tijdelijk een paar extra handjes nodig hebben. Of omdat ze een project hebben waarvoor ze zelf de kennis niet in huis hebben.

Ook kan de keuze te maken hebben met het kostenaspect. Met een freelancer heb je voor een bepaalde periode extra handjes in huis, maar je betaalt geen belastingen, sociale premies en vakantiegeld en je hebt geen financiële verplichting als de freelancer ziek wordt.

Twijfel je of het inhuren van een freelancer iets voor jou is? Denk dan ook eens aan de volgende voordelen van een freelancer:

Freelancers zijn experts

Freelancers kiezen een specialisme waarin zij veel interesse hebben en wat zij leuk vinden om te doen. Omdat freelancers worden ingehuurd voor hun kunde in dit specifieke vak, is een gevolg hiervan dat zij heel gericht en gemotiveerd te werk gaan.

Doordat freelancers projecten doen bij diverse bedrijven, doen ze ook veel ervaring op. In veel gevallen kunnen ze problemen gemakkelijk oplossen, aangezien ze deze in eerdere projecten ook al eens tegen zijn gekomen.

Freelancers zijn vaak op de hoogte van de laatste handige tools en snufjes van het vak. Het kan voor een organisatie interessant zijn om een freelancer in te huren voor zijn expertise. Niet om alleen een opdracht te vervullen, maar om zijn kennis over te brengen op de werknemers en zo het bedrijf te professionaliseren.

Freelancers hebben een frisse blik

Daar waar eigen medewerkers soms al jaren in het bedrijf werken en denken in een vast stramien, kent een freelancer jouw bedrijf veelal niet, en kan met zijn kennis en ervaring wellicht een verhelderende, frisse kijk hebben op een situatie.

De ondernemende mindset en de kunst van het alleen beslissingen nemen, zorgen ervoor dat freelancers snel kunnen schakelen en zich eenvoudig aanpassen aan nieuwe technologieën. Het samenwerken met een freelancer kan zorgen voor interessante, frisse invalshoeken, waar je zelf misschien niet zo snel op was gekomen.

Ook als je inzicht nodig hebt van buitenaf op een campagne die maar niet wil slagen, is een freelancer een uitstekend idee.

Freelancers zijn flexibel

Freelancers vinden het over het algemeen fijn om hun eigen uren te plannen. Ze zijn dan vaak ook wel bereid om buiten de reguliere kantooruren een klus voor je te doen. Dus als jij op vrijdagmiddag nog ineens een spoedklusje hebt, is de kans groot dat jouw freelancer dat best in het weekend voor jou wil oplossen.

Freelancers werken aan reputatie

Freelancers zijn eigenlijk een bedrijfje op zich. Het is cruciaal dat de opdrachtgevers tevreden zijn en dat houdt ze scherp. Een goed uitgevoerde opdracht kan namelijk leiden tot een interessante nieuwe opdracht. Elke opdracht wordt gekoppeld aan hun naam en vormt een bron van marketing, netwerk en nieuwe kansen. Dit houdt de freelancer gemotiveerd om er alles aan doen om opdrachten naar tevredenheid uit te voeren.

Freelancer nodig?

Heb jij een freelancer nodig op het gebied van communicatie en vormgeving? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Laat een reactie achter