Thuiswerken: voordelen en tips

Thuiswerken tips

Veel mensen werken vanwege de Corona maatregelen noodgedwongen thuis. Een goeie gelegenheid om te analyseren wat daar nou eigenlijk de positieve kanten van zijn. Uit een korte steekproef onder thuiswerkenden blijkt al snel dat de volgende voordelen als eerste geroepen worden:

“Je eigen tijd indelen”

En dat is prettig. Lang stilzitten is voor niemand gezond en de boog kan niet altijd gespannen staan. Dus tussendoor even een klusje doen of een wandelingetje maken is een goed idee om even uit je stoel te komen. Of ’s morgens eerder beginnen (je hebt toch geen reistijd), zodat je ’s middags ook eerder kunt stoppen.

“Op lelijk”

Je hoeft de deur niet uit en je krijgt geen bezoek. Dus je hoeft geen extra tijd in te lassen om te dubben wat je vandaag aan zult trekken of een laag make-up op te smeren om je wallen te maskeren. Er is ook geen extra tijd nodig om te proberen je haar in model te krijgen.
Gewoon lekker in je joggingbroek, eventueel met konijnenpantoffels en een Bad Hair Day, gewoon omdat het kán.

Heb je vandaag nog een Skype meeting? Negeer dan deze tip…. Of zeg dat je camera niet werkt.

“Muziek luisteren zonder oortjes in”

Kennelijk is er op veel werkplekken een meningsverschil over muziek. Ja, over smaak valt te twisten. De één houdt van Nederlandstalige meezingers, de ander (ondergetekende) gruwelt ervan. Ook zijn de meningen verdeeld over klassiek, rock, hiphop, pop, house, techno, jazz en ga zo maar door.
Thuis heb je daar natuurlijk geen last van en kun je de hele dag naar jouw favoriete zender luisteren, zonder discussie en zonder oordopjes in!

Ongestoord werken”

Ook een veel gehoorde opmerking is dat je gewoon door kunt werken en minder vaak door anderen gestoord wordt. Je kent het wel, die collega die nét even te lang bij je bureau blijft keuvelen met verhalen waar je eigenlijk niet op zit te wachten en waar je met opbollende neusvleugels (veroorzaakt door onderdrukt gapen) verplicht naar luistert. Of die collega’s die ‘blij zijn’ dat ze je even zien…. Zodat ze je nog wat extra werk in de maag kunnen splitsen.

Alleen, maar ook samen

Thuis werken is misschien leuk voor even, maar écht gezellig is natuurlijk anders. Wat kun je nog doen om de dag zo aangenaam én gezellig én snel mogelijk door te komen, zonder in een sociaal isolement te raken?

1) Lachen is gezond. Stuur een idiote selfie van jezelf naar je lotgenoten (daar hoef je waarschijnlijk weinig moeite voor te doen) en vraag of zij er één terugsturen. Wie zit er het meest lachwekkend bij? Stem wie de winnaar-van-de-week is.

2) Zorg dat je elk uur even wegloopt van je PC. Drink een kopje koffie in de zon, ga tijdens de lunchpauze een rondje wandelen of werk zelf je uitgroei bij, nu de kapper gesloten is.

3) Jij bent niet de enige die thuis zit. Bel een collega of iemand anders die aan huis gekluisterd is en klets even bij.

4) Zorg voor een gezellige, inspirerende omgeving waar je jezelf lekker bij voelt. Zet een foto van collega’s op je bureau 🙂 ,  neem de kat op schoot en bel met je voeten op tafel.

5) Al eerder gezegd, maar O zo motiverend: zet je favoriete muziek op. Zing even uit volle borst mee en maak een dansje door het huis. 

6) Zorg dat je fit blijft. Ren 50 x de trap op en neer, abseil uit je zolderraam, schiet propjes zover mogelijk weg, maak een parcours van je gehamsterde WC-rollen en dribbel er doorheen met een anti-stress bal.

7) Organiseer een skype-lunch. Even een moment om bij te praten (eerst mond leegeten svp), deel wat positief nieuws en laat zien wat jij vandaag eet (opscheppen mag).

Even bellen?

Zit je nu ook alleen te werken en heb je behoefte aan een praatje of wil je even sparren? Bel dan gerust, samen kunnen we deze bizarre tijden aan! Bel: 06 46 16 36 98.

PS: in mijn volgende Blog geef ik je handige Skype tips, do’s en dont’s. Mis hem niet!

1 reactie

  1. Betty op maart 19, 2020 om 7:54 pm

    heerlijk positief, herkenbaar en praktisch verhaal!!
    Blijven lachen helpt ons door deze rare tijd heen !

Laat een reactie achter