Inspiratie voor de leukste workshops

Inspiratie voor workshops

Het is weer zover: het jaarlijkse personeelsuitje staat voor de deur. Aan jou de – twijfelachtige – eer om daar weer iets leuks voor te verzinnen. Maar misschien heb je helemaal geen inspiratie. Geen paniek: ik heb wat leuke ideeën voor je op een rij gezet!

Happy Stones schilderen

Met een Happy Stone kun je een ander verrassen. In deze workshop ga je een (of meerdere) steen (stenen) beschilderen. Geef hem vrolijke kleuren of een schilder er een illustratie op die past bij de vorm van de steen. Of een inspirerende tekst (You Rock!). Vervolgens leg je jouw steen op een plek waar een ander hem zal vinden. De vinder mag de steen houden of ergens anders neerleggen om iemand anders blij te maken. Zo maakt jouw steen andere mensen Happy!

Insectenhuisjes timmeren

Tijdens de workshop krijg je eerst uitleg van het belang van een insectenhotel en vertelt de instructeur wat er gedaan moet worden. Daarna ga je zelf aan de slag. Zijn de huisjes klaar? Dan geef je hem een mooi plekje in je tuin. Of je hangt ze allemaal op een centrale plaats. Jij blij, bij blij.

Percussie workshop

Daar zit muziek in! Met een ervaren docent gaat iedereen (letterlijk en figuurlijk) aan de slag. Dankzij de vrolijke ritmes zit de stemming er al snel goed in. Samen werken jullie naar een muzikaal hoogtepunt! Geheel in Braziliaanse sferen.

Workshop fotografie met je mobiel

Maak de mooiste foto’s met je eigen mobiel. De meeste mobiele telefoons hebben tegenwoordig een uitstekende camera waar je prachtige foto’s mee kunt maken. Je krijgt uitleg waar je op moet letten, hoe je de camera instelt en vervolgens ga je op pad. Er zijn diverse thema’s te bedenken. Fotografeer mensen, landschappen of elkaar. Of maak er een wedstrijdje van. Aan het eind van de workshop kun je de foto’s evalueren en misschien wel delen. Of maak een leuk fotoalbum als blijvende herinnering.

Workshop verfsmijten of Carsmash

Zelf nooit gedaan, maar het lijkt me heerlijk. Even al je frustraties eruit rammen. Let wel op waar je je auto parkeert 😊.  

Dansworkshop

Kom in beweging met salsa, hiphop, buikdansen, line dancing of stijldansen. Laat die heupjes wiegen en kom op die dansvloer. Maak het nog leuker door je kleding erop aan te passen.

Alpaca’s knuffelen

Ooo, ze zijn zo schattig aan aaibaar. En kennelijk kun je ze ook knuffelen. Lijkt jou dat ook zo leuk? 🦙🦙

Kookworkshop

Al jaren een bekende, maar het blijft leuk, gezellig en lekker! Samen de heerlijkste gerechten klaarmaken en daarna opeten. Succes verzekerd! Een leuk alternatief is de cocktail workshop.

Culinaire ontdekkingen uit de natuur

Wil je eens back to basics en echt puur natuur eten? Dan is dit wat voor jou. Je krijgt een instructiekaart mee om allerlei heerlijks in de natuur te verzamelen, zoals bramen, tamme kastanjes of hazelnoten, zevenblad of madeliefjes. Je gaat dus zelf op pad om ingrediënten te vinden en met de opbrengst ga je kokerellen. En zo bereid je in korte tijd een lekker recept of menu. Zoals een pesto van zevenblad, broodbeleg met madeliefjes, of een kruidenboter met kruiden uit de natuur.

Ontdek de Picasso in jezelf!

Heb je wel eens meegedaan aan een schilderworkhop Dikke Dames schilderen? Dit is slechts één van de vele thema’s die jij onder begeleiding zelf in zo’n 2 uur schildert. Ja echt! Vooraf denk je misschien ‘dit lukt mij nooit’, maar voor je het weet, schilder je stap-voor-stap je eigen kunstwerk. En deze geef je thuis gewoon een eervolle plaats. Wellicht op zolder. Of buiten…
Een leuke variant hierop is de graffiti workshop! Werk samen aan een mooie creatie voor die lelijke muur op kantoor…

Meer weten?

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Heb je hulp nodig bij de organisatie van jouw team evenement? Ik help jou daar graag bij. Bel 0646163698 of mail: info@marjadesign.nl. Of vul dit formulier in.

Laat een reactie achter