Handige Google tools

handige google tools

Dát ga ik even Googelen”, dat kennen we allemaal. Want wie iets online zoekt, gebruikt daarvoor meestal Google. Maar wist je dat Google naast de zoekfunctie, Google Maps, Gmail, Google Translate en Youtube nog heel veel andere tools heeft die jouw leven wat eenvoudiger kunnen maken? Hier benoem ik er een paar.

Google Analytics

Met Google Analytics kun je veel te weten komen over de bezoekers van je website en het gedrag binnen jouw site. Denk daarbij aan o.a.:

  • Informatie over de bezoekers (waar komen ze vandaan, vanaf welk apparaat bezoeken ze jouw website, wat is hun leeftijd, man/vrouw/neutraal?)
  • Acquisitie-informatie: hoe zijn de bezoekers op jouw website terecht gekomen, was dat rechtstreeks, via social media, zoekmachines of campagnes?
  • Het gedrag van de bezoekers binnen je website (wat bekijken ze en hoe lang, welke pagina’s zijn populair, op welk tijdstip kijken ze?)

Allemaal interessante informatie om te overwegen webpagina’s aan te passen of als hulpmiddel om je doelgroep te bepalen voor een bepaalde campagne.

Je hoeft daarvoor alleen een code aan te maken en in je website te plakken.

Google Mijn Bedrijf 

Voorbeeld Google Mijn Bedrijf

Wil je hoger in de zoekresultaten terechtkomen? Dan is Google Mijn Bedrijf één manier om daaraan bij te dragen (hier vind je er meer). Registreren is eenvoudig en gratis, dus heb je nog geen account, maak hem dan nu snel aan.

In Google Mijn Bedrijf kun je algemene informatie bijwerken over jouw bedrijf, zoals je contactinformatie en openingstijden. Ook kun je producten en blogs toevoegen. Bovendien kunnen bezoekers met de (optionele) chatfunctie eenvoudig met jou in contact komen.

Een grote plus is dat mensen ook een review kunnen achterlaten. Heb je een tevreden klant? Vraag hem dan om een review te schrijven, door hem eenvoudig de link toe te sturen. Dit telt mee bij jouw score in de Google zoekresultaten.

Dankzij Google Mijn Bedrijf ben je ook beter vindbaar in Google Maps.

Je kunt bovendien de Google Mijn Bedrijf app op je telefoon installeren.

Google Drive

Google Drive is ideaal voor het delen van bestanden en is bekend bij het grote publiek. Met Google Drive deel je bestanden zoals foto’s en teksten. Voeg eenvoudig iemand (bijvoorbeeld een klant) toe aan een map. Daar kun je dan eenvoudig documenten bewaren, ook als ze qua omvang wat groter zijn. Zo hoef je geen bestanden meer heen-en-weer te e-mailen en kun je altijd bij de bestanden, waar je ook bent.

Google Fonts

Ben je op zoek naar een lettertype voor je website? Neem dan een eens kijkje op Google Fonts. Het grote voordeel als je een officieel Google font gebruikt, is dat deze dan vrijwel altijd in alle browsers correct weergegeven zal worden. Daarnaast zijn de Google Fonts rechtenvrij te gebruiken dus zit je niet vast aan een betaalde licentie om het font te mogen gebruiken (We blijven Hollanders hè? 😉).

Ga naar Google Fonts een typ wat tekst (in het vakje: Type something). Geef in ‘Categories’ aan welke stijl je zoekt (bijvoorbeeld Handwriting). Google laat dan zien hoe jouw tekst er uit zal zien. En bevalt het je? Download dan het hele lettertype.

Voorbeeld Google Fonts

Bovendien geeft Google (onderin) ook nog een suggestie, welk lettertype mooi past bij het lettertype van jouw keuze.

Google Keep

Schiet jou ook wel eens iets te binnen, waarvan je denkt “dat moet ik zeker niet vergeten” of “daar ga ik later nog eens naar kijken”. Maak dan gelijk een notitie in Google Keep. Zo maak ik in Google Keep to-do-lijstjes, kluslijstjes en boodschappenlijstjes. Je kunt elke lijstje voorzien van een eigen kleur en/of afbeelding. Je kunt ook een herinnering toevoegen aan je notitie, dus een datum met tijdstip dat je iets moet doen. Het mooie is dat dit dan automatisch ook in je Google agenda (weer zo’n handige tool) terecht komt.

Wat ook erg praktisch is, dat je je notities en boodschappenlijstjes met iemand kunt delen.

Google Keep is een ideale app om op je telefoon te installeren, maar je kunt hem ook gebruiken op de PC.

Vragen?

Je kunt via Google antwoord vinden op veel van je vragen… Maar hou je meer van een persoonlijke benadering? Vraag het dan aan mij! Ik help graag bij al jouw communicatie uitdagingen! Bel 0646163698 of mail: info@marjadesign.nl.

Laat een reactie achter