Duurzame relatiegeschenken

Duurzame relatiegeschenken

Zo duurzaam mogelijk leven is helemaal de trend van nu. Het is dan ook niet zo vreemd dat milieubewuste relatiegeschenken populairder zijn dan ooit. Het is een mooi gebaar om een product van duurzaam materiaal cadeau te doen. Je geeft daarmee een signaal af dat je meedenkt over de toekomst. Dat je kiest voor items die het milieu niet (of minder) vervuilen en geen schade toebrengen. En niet alleen het geven is leuk, de ontvangers waarderen die ‘groene’ gedachte ook.

Eco/duurzaam werd vroeger misschien gezien als iets voor geitenwollensokken-types, maar is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Sterker nog: steeds vaker maken we bewuste keuzes die beter zijn voor het milieu. Een ecologische weggever past daar perfect bij.

Duurzame materialen

Duurzame geschenken worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd, ze bestaan ​​uit natuurlijke materialen of zijn biologisch afbreekbaar. Door de geschenken te voorzien van jouw logo, heb je een verantwoorde communicatiedrager.

Het assortiment van duurzame relatiegeschenken wordt steeds uitgebreider. Je komt o.a. de volgende materialen tegen:

Teabags (mijn persoonlijke favoriet)

In India worden grote ‘teabags’ als verpakkingsmateriaal gebruikt voor het transport van thee van de theeplantages naar klanten. Na gebruik worden de zakken gezien als afval en weggegooid. Deze teabags worden verzameld, gewassen, uitgesneden en vervolgens vermaakt tot nieuwe producten. Elk product heeft een unieke print, afhankelijk van de theeplantage waar de theezakken vandaan komen.

Je kunt kiezen uit diverse tassen, baskets, enveloppen, theelichten, kruidentuintjes, kadoosetjes en slingers.

Bamboe

Hoewel bamboe de uitstraling heeft van hout; is het eigenlijk een soort gras. Een grassoort die zeer snel groeit, waardoor het terecht een duurzaam imago heeft gekregen. De sterke stelen zijn hol en perfect geschikt voor veel aan toepassingen. Bamboe heeft een trendy uitstraling en is milieuvriendelijk, lichtgewicht en herbruikbaar.

Tarwestro

Een vriendelijk alternatief voor plastic, gemaakt van de overgebleven stengels van geoogste tarwekorrels. Door plastic gedeeltelijk te vervangen door tarwestro, helpen we de fossiele hulpbronnen van de aarde te behouden.

Biologisch katoen (organic cotton)

Biologisch katoen is een milieuvriendelijker en ethisch verantwoord alternatief voor ‘gewoon’ katoen. Het is hetzelfde soort katoen als normale of conventionele katoen. Alleen de verbouwing en productie ervan gebeurt op een milieuvriendelijkere wijze. Zo komt er namelijk veel minder CO2 vrij en er wordt minder water gebruikt. Biologisch katoen draagt een keurmerk.

Groeipapier

Groeipapier (ook wel zaadpapier) bestaat uit twee dunne lagen papier met zaad ertussen. Na gebruik kun je het papier in de grond poten en komt het tot leven in de vorm van bloemen of groenten. Het is een origineel product met eindeloze toepassingen, zoals flyers, kaartjes of tassen.

Geef groen!

Wil jij ook een steentje bijdragen aan het milieu? Kies dan voor een duurzame weggever. De keuze is zeer uitgebreid en zeker niet beperkt tot de hierboven genoemde materialen. Heb je een origineel cadeau nodig? Ik denk graag met je mee!

Laat een reactie achter