Animatie video laten maken

Animatie laten maken

Waarom animatie?

De meeste mensen brengen vele uren online door, zowel achter de PC als op de mobiele telefoon. We lezen de online krant, bekijken social media en zoeken op het internet. Een bewegend beeld trekt de aandacht. Daarom is animatie een ideale manier om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen. Onze hersenen verwerken beelden namelijk vele malen sneller dan tekst. Met een bewegend beeld val je al snel op tussen de rest. Bovendien is animatie geschikt voor alle digitale kanalen.

Voordelen animatie

Er zijn veel voordelen te noemen als het gaat om animatie. Hieronder noem ik er een paar:

Aandacht krijgen en houden

Bezoekers op internet zijn vaak gehaast. Het is een uitdaging hun aandacht vast te houden. Met een korte efficiënte boodschap, die soms ook vermakelijk is, kan de aandacht langer vastgehouden worden. En belangrijk: jouw boodschap kan snel overgebracht worden!

Complexiteit vereenvoudigen

Met animatie kun je zelfs de meest complexe onderwerpen eenvoudig uitleggen. Geen tool is zo effectief in verduidelijken als een goede animatievideo. In een animatie kun je gebruik maken van beeld, tekst, foto’s en geluid. Het advies is altijd wel: maak het niet te lang en beperk je tot de kern. Animatie kan de aandacht wel vasthouden, maar er zijn grenzen. Vertel je verhaal voordat de aandacht verslapt en de kijker verder scrolt.

Doelgroep vermaken

We worden graag vermaakt, ook als we het over producten hebben. Als jouw animatie vermakelijk is, is de kans groot dat jouw volgers het bericht delen. En dus meer kans om gezien te worden, meer leads, meer awareness…

Google is gek op animaties

Wil je hoger scoren in Google? Dan is een animatie ook een goed idee. Plaats de animatie op Youtube (eigendom van Google) et voila! Hogere score! En bovendien kunnen de kijkers vanaf YouTube jouw animatie eenvoudig te delen.

Voordeliger dan video

Een bijkomend groot voordeel van animaties ten opzichte van video is dat het relatief voordelig is. Je hoeft niet op zoek te gaan naar dure filmlocaties of modellen in te huren. Daarmee kun je al snel veel geld besparen. En.. je hoeft niet te wachten tot de zon schijnt, want die plakken we er gewoon bij.

Meer weten over animatie? Graag  bespreek ik de mogelijkheden hoe jij animatie in kunt zetten om jouw producten of diensten te promoten!
Mail vandaag nog naar info@marjadesign.nl of bel: 06 46 16 36 98.

Laat een reactie achter